Cevap: Hamileler sokağa çıkmasın'a büyük tepki
Burada olan herkes düşüncelerini açıkça belirtilebilir. Kimsenin düşüncesi, bir başkasının gerçeği olmak zorunda değildir. Tabikide tartışabilirsiniz. Bu normal olanı. Ancak sınırlarınızı çiğneyerek değil. Birbirinizin sınırlarını çiğnemeden ve düşünce özgürlüğünüzü kısıtlamayan yorumlarda bulunun lütfen. Bir konu hakkında saygı ile tartışılabilir. *
Kendi düşünceme gelecek olursak, kimin ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez. Hamile kadın açık giyinemez diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Aslında hiçbir şey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü tamamen kişinin kendi bileceği iştir. "Sanane?" dese cevap hakkımız dahi olmayan bir şeydir. Kişinin dilediği gibi hareket etmesinden yanayım. "Elalem ne der? Cümlesi kadar duvarları yüksek bir hapishane var mıdır?" diye bir söz okumuştum ve çok doğru. Başkalarının hayatını durmadan eleştirmek yerine biraz kendimize baksak. Başkalarının doğruları ile yaşamak yerine kendi doğrularımızı kursak belki daha düzgün bir hayat sürebiliriz. Kimse kimsenin "o buraya gitmesin, şu şunu yapmasın." demeye hakkı olduğunu da düşünmüyorum. İstersem çıplak gezerim, istersem kara çarşaflar giyerim. Bu "benim" kararım olmalı. Bir bombanın daha etkisi geçmemişken, yeni bir bomba patlatılıyor. Bırakın insanlar özgürce dilediği gibi yaşasın. Kötü bir şey mi yapıyor? Onun sorunu. Onun sonucuyla yüzleşecek olan o kişidir. Bu kadar insan hayatına karışmak, insanların hayatına sadece kendi doğrularıyla ve at gözlükleriyle bakan insanları görmek ne acı. Başkalarının düşünce özgürlüğüne girilmesi bence suçtur ve kendini bilen bir insan bunu asla yapmaz. İnsanların yaşam ve düşünce alanlarını sınırlandıran insanlara, milleti "elalem ne der?" cümlesine ittiği ve istedikleri hayatı doğru düzgün yaşatamadıkları için her zaman acıyarak bakacağım. Bu ciddi bir psikolojik baskıdır ve kesinlikle kabul edilemez. |