Frenk Üzümü Reçeli Tarifi
Malzemeler
1.250 gr Frenk üzümü
2 kg tozşeker
1 lt su
1 limon Yapılışı
Frenk üzümleri ayıklanıp bir kürdan yardımıyla kabuklarını yırtmadan çekirdekleri çıkarılır ve bir gün bekletilir.Bir tencereye 2 kg toz şeker ve 5 bardak su konularak ağdalaşıncaya kadar kaynatılır.Şurup ağdalaştıktan sonra frenk üzümleri içine atılır ve 2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirilir, 24 saat dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılır.Ertesi gün tekrar birkaç taşım kaynattıktan sonra içine bir limonun suyu veya yarım fincan suda eritilmiş 5 gram limon tuzu konulur ve bir taşım daha kaynattıktan sonra soğuması için ateşten indirilir.Reçel soğuduktan sonra kavanozlara boşaltılır ve ağzı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanır. |