Deniz Mahsüllü Paella
Malzemeler
1/4 bardak zeytinyağı
2 soğan (ince kıyılmış)
5 diş sarımsak (dövülmüş)
2 bardak kısa taneli beyaz pirinç
1/2 tatlı kaşığı safran (hafifçe ezilmiş)
4 bardak sıcak tavuk suyu
16 çiğ karides (kabukları çıkarılmamış)
4 kalamar (1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
12 siyah midye
Limon dilimleri
Tuz
Karabiber Hazırlanışı
Fırını 220C'de ısıtın. Orta hararetli ateşteki geniş bir tencerenin içinde zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsakları tencereye atın. Esmerleşmeye başlayana kadar karıştırarak, 10 dakika pişirin. Pirinç ve safranı ekleyin, karıştırarak pirinçler saydamlaşana kadar pişirin. Tavuk suyu ve tuz ilave edin, kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pirinçler tavuk suyunun bir kısmını çekinceye kadar (pirinç hafif sulu kalmalı) demlendirin. Tencereyi ateşten alın. Geniş, sığ bir fırın kabına pirinci boşaltın. Üzerine karides, kalamar ve midyeyi yerleştirin. Bezelyeyi serpiştirin. Alüminyum folyoyla fırın kabının üzerini kapatın. Paella'yı midyeler açılıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika, pişirin. Folyoyu üzerinden atıp 10 dakika fırınlayın. Limon dilimleriyle servis edin. Afiyet Olsun. |