Midye pilavı
Malzemeler
350 Gram Amerikan Pirinci
200 Gram Kuru Soğan
Yarım Litre Midye
50 Gram Toz Şeker
100 Mililitre Soya yağı
100 Gram Fındık
50 Gram Kuru Üzüm
1 Litre Kaynar Su
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Kuru Nane
Yeteri kadar Yenibahar
Yeteri kadar Karabiber
Yeteri kadar Limon Yapılışı
Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |