Prenses Usulü Palamut
Malzemeler
1 Adet Palamut
1 Adet Limon
1 Adet Domates
2 Dal Taze Soğan
2 Adet Sivri Biber
10 Adet Mantar
Yarım Demet Kıyılmış Maydanoz
10 Adet Karides
8 Adet Yeşil Zeytin
Yarım Su Bardağı Su
1 Çorba kaşığı Tereyağı
Yeteri kadar Tuz Yapılışı
Palamutu yıkayıp içini temizleyin. Bol suyla yıkayın ve dört parçaya bölün.
Bu arada, limon ve domateslerin kabuklarını soyun. İri kuşbaşı doğrayın.
Mantarları, biberleri ve yeşil soğanları minik minik kesip hazırlayın.
Derince bir tepsiye, önce dört parçaya ayırdığınız palamutu yerleştirin.
Üzerine limon, domates, yeşil biber, taze soğan, mantar, ince kıyılmış maydanoz, karidesler ve yeşil zeytinleri koyun.
Yarım su bardağı suyu malzemenin üzerine dökün. Tuzunu serpin ve ağır ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Balık suyunu çekince, üzerine küçük parça tereyağlarını koyun.
Orta hararetteki fırına sürüp 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak ikram edin. Afiyet olsun. |