Sarımsaklı & Biberli Karides
Malzemeler
5 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
4 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Pulbiber
Yarım Kilogram Karides
2 Çorba kaşığı Limon Suyu
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
2 Çorba kaşığı Kıyılmış Maydanoz Yapılışı
Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarımsak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun.
Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin.
Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin.
Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın.
O halde servis yapın. Afiyet olsun. |