Sicilya Usulü Sardalye - Hamsi Dolması
Malzemeler
1 Kilogram Sardalye
100 Gram Bayat Ekmek
1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
2 Diş Sarımsak
1 Avuç Kıyılmış Maydanoz
2 Adet Kuru Soğan
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber
1 Tatlı kaşığı Limon Suyu
60 Gram Kapari
60 Gram Siyah Zeytin
40 Gram Kuru Üzüm
40 Gram Antep Fıstığı Yapılışı
Önce iç malzemelerini karıştırın.
Sardalyeleri temizleyip kafalarını kesin. Karınlarını yararak kılçıklarını çıkarın.
Sardalyeleri düz bir yere açık olarak koyup içine iç malzemesinden yayın ve kuyruğa doğru rulo şeklinde sarın (benim hamsiler sarılamayacak kadar küçük olduğundan, iki hamsinin arasına iç malzemesinden koydum).
Birbirlerine değecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilerseniz aralarına bir kaç defne yaprağı yerleştirebilirsiniz.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip sıcak fırında 10 dakika kadar ya da üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. |