Alişka Çorbası
Malzemeler
- Yarım Su bardağı Bulgur
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 1 Çorba Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 100 Gr Kıyma
- 2 Çay kaşığı Kuru Nane
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Çorba Kaşığı Margarin
- 3 Adet Patates
- 6 Su bardağı Su Hazırlanışı
Soğanları ince ince kıyın.Patatesleri soyup, 2 cm.lik küpler biçiminde doğrayın. Yağı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı katın rengi dönünceye kadar kavurmayı sürdürün. Salçayı ve kırmızıbiberi ekleyin. Patatesleri katıp, 3-4 dakika karıştırarak biraz renk aldırın. Bulguru ekleyin. Suyunu ve tuzunu da ekleyip, bir taşım kaynatın. Köpüğünü alarak, orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişmeye bırak Unu su ile karıştırarak sulu fakat koyu kıvamlı bir hamur hazırlayın. Bir çorba kaşığıyla hamurdan alın. Başka bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar sıyırıp, çorbaya akıtın. Bütün hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Hamurları kattıktan sonra çorbayı 10 dakika daha pişirin. Nanesini serpip karıştırın ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |