20 Temmuz 2013, 17:50
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yuvalama Çorbası Tarifi
Yuvalama Çorbası Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. içindekiler - 100 gr pirinç unu
- 100 gr çiğ köftelik kıyma
- 300 gr kuşbaşı et
- 100 gr haşlanmış nohut
- Yarım kg yoğurt
- 1 çay kaşığı nane
- 30 gr tereyağı
- 3 yumurta
- Tuz
- Karabiber
hazırlanışı - Küçük bir kasede pirinç unu ve çiğ köftelik kıymayı karıştırın. Bir yumurta ilave edip yoğurun. Karışımı bir kenarda bekletin.
- Büyük bir tencerede kuşbaşı eti kaynatın.
- Hazırladığınız kıymalı hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Kuşbaşı et piştikten sonra, unlu topları tencereye ekleyip 10 dakika pişirin.
- Yoğurdu bir kaseye alın. İçine 2 yumurta kırıp iyice karıştırın.
- Karışımı etin içinde bulunduğu tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Küçük bir tavada yağı eritip içine nane ilave edin.
- Yuvalamayı tabaklara paylaştırıp üzerinde yağı gezdirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Alıntı |
| |