Estağfurullah ..
konuyu açan arkadaş "uyuz oluyorum" diye konuyu açınca ona nazire yaparak aynı kelimeyi kullandım.bunu vurgulamak içinde dikkat edilirse "tırnak içine" aldım.
dün uykum olmasına rağmen bi türlü uyuyamamaktan gari oturup bakınmaya başladım normalde buraları forumun pek bakmadığım kısımlarıdır. genelde eggdrop'tan öteye geçmemeye dikkat ederim. Can sıkıntısına aşağılara kadar indim "uyuz oluyorum" diye başlık olunca ister istemez dikkatimi çekti...
bende buna nazire yaparak aynı kelimeleri kullandım.direk ben özele izinsiz dalınması konusunda başlık açmayı düşünseydim "uyuz oluyorum" gibi bi başlık seçmezdim sanırım.
izin almak nasıl olur? bunu birebir görmenin kolayı var.
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
nrt is nrt@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]way/shell/freebnc/x-pgnciabyoifmxbvf * nrt
nrt Bulunduğu Kanallar: #fedora ##freebsd #centos ##c++ ##c #openbsd #regex #bash ##HNC
nrt Bağlı Olduğu Server: hitchcock.freenode.net Sofia, BG, EU
nrt is connecting from *@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]way/shell/freebnc/session 255.255.255.255
nrt Idle süresi: 57hrs 21mins 30secs, Bağlandığı zaman: Wed Jul 10 12:56:22
nrt is logged in as babayaru
nrt End of /WHOIS list.
bu benim sunucudaki /whois'im dediğim gibi ben yukarda yazdıklarımı bu zamana dek bulunduğum sunucularda gördüğüm yol yordama göre ,ne görüp neye alıştıysam onu yazdım.
bu işlerin oralarda nasıl yürüdüğünü arada girip -görüp tecrübe edebilirsiniz.
bu boyutlarda bi sunucudaki ortam budur.
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
There are 196 users and 80706 invisible on 26 servers
34 IRC Operators online
40649 channels formed
I have 4551 clients and 1 servers
-
Current local users: 4551 Max: 10526
Current global users: 80902 Max: 92550
-
Highest connection count: 10527 (10526 clients) (3000716 connections received)
beni tanıyan biri özelime girerse konusu ise: ben bi tanıdığıma rastlasam İ ki bikaç kez şu an bulunduğum sunucuda eski sunucudan tanıdıklara denk geldiğim oldu. ne mi yaptım. diyelim size denk geldim sizide tanıyorum.
Kreiq merhaba .. der beklerim sizin görüp cevap vermenizi.sizdende merhaba'ya selama cevap geldiğinde özelde bişey sorabilirmiyim ..gibisinden izin isterim.karşı taraf müsait olmayabilir başka bi kanalda başka birileriyle ilgileniyor konuşuyor olabilir.
özele girmek için istemek,bi yere girmek için destur sormak gibi..nezaketen yapılması gereken bişey.. en azından biz böyle gördük alıştık.ve genelde efnet,freenode vs böyle yerlerde izinsiz özele "dalan" kişiye çoğunlukla "lamer" gözüyle bakılır.pek iyi .hoş karşılanan bi durum değildir. izin istedikten sonra karşıdan bi "tamam" onayı alırsın .olay bu.
birlikte görev yaptığımız yönetici/sorumlu kişilerle dahi aramızda özel bişey konuşmak/söylemek icap ettiğinde öncelikle nezaketen* kanal üzerinde destur isterdik.karşı taraf ok dedikten sonra yazışma başlardı.
uyuz olmak olayı tamamen aslında konunun başlığına naziredir.