Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Temmuz 2013, 16:50   #3
saywhat
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: uyuz oluyorum

dün yazdıklarım anlaşılan o ki kimileri tarafından "farklı" anlaşılmaya müsait olmuş...

dün yazdığımı biraz açayım:

ilk iRC ortamına girişim "sohbet" değil teknik yardım alabilmek içindi. ismi lazım değil bir peer to peer (kişiden kişiye paylaşım) açık kaynak (open source) bi program için yardım bulabilmek için iRC ortamına adım attım.

Sonrası o ortamda kalıcı oldum-aktif görev/ler aldım...
O iRC ortamı "resmi" bir ortamdı. senli benli olamazdık. ciddi -katı kurallar vardı.Öncelik saygı ve seviyeli olmaktı. Açık kaynak programa teknik destek sağlamak ,yeni bu programı kullanmaya çalışanlara yardımcı olmak özellikler-ayarlar hakkında bilgi vermekti. ve bu yardım "kanalda" verilirdi.

sadık olduğumuz kurallardan biri :

"ozel#Isim cinsiyet yaş ve memleket bilgisi lütfen sormayın,bunların açıklanması server tarafından kanal yöneticilerine yasaklanmıştır.Anlayışla karşılanacağını umarım.Bununla amaç : herkese eşit düzeyde , mesafede olabilmektir..."

(bunlar direk o zamanki kanalın kurallarından alınmadır.)

diğeride :

"pm#Özel görüşme ancak kanalda muhatabından izin alınarak yapılabilir.Kişinin arzu etmemesine rağmen veya haber verilip izin alınmadan karşıdakini rahatsız etmesi -> Kick/Ban nedenidir."

(bu "kurallar" bizim uydurduğumuz şeylerde değildi. uluslararası bi ortamdı ve her dil/ülkenin ayrı bi resmi yardım kanalı vardı ve bu kurallar tüm bu kanallarda aynen kendi dillerinde vardı.)

bir örnekle açıklayım: kanalda helper görevi yaparken .benimle aynı yetkide-konumda olan "kara" rumuzlu Fransa'da yaşayan bir Türk daha vardı. Kendisinin cinsiyetini- gerçek adını 6 ay sonra öğrenmiştim.Oda onu tanıyan üçüncü bir şahıs tarafından bana söylenmişti. Onca zaman boyunca ne adlarımızı sorduk nede "özel" başka birşeyi... (meğer bu "kara" Ceylan adında 20'li yaşlarının ortalarında fransaya çok küçük yaştayken göç etmiş bir Türk hanımkızıymış....)

Yetkililerden biri emekli bir makina mühendisi,Bu sözünü ettiğim "kara" paris üniversitesi hukuk üzerine yüksek lisans yapıyordu o aralar ,diğer "helper" ise kimya okuyordu o aralar sonra mezun olup mühendis olarak güneyde büyük bi şirkette işe başladı..

bunlar uzun yıllar evveldi.ancak hala bulunduğum yerlerdeki ortam böyledir.hala teknik yardım verilen freenode / efnet gibi sunucularda ki resmi yardım kanallarında takılırım .. ve bu tür ortamlarda hemen hemen yukarda belirttiklerimle aynı düstur uygulanır.... alışık olmayanlara "soğuk - garip" gelebilir. normaldir...

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan