Haftanın Help Departman Polemiği < 7 > Kelebek.Org (Siber.Net) / #Help
Kelebek.Org IRC Network - #HELP Departman Görevlileri
- HelpFounder : Sensei HelpManager : Deep, Saint HelpMaster : AmiR HelpCoMaster : dexterity HelpExpert(s) : Gurkan, Kundolf, Suskun, Karanlik, Zadrich Helper(s) : Adrenaline, Cepni, SycLops, Myhearth, Castiel, Kenan, SentineL, aLcadraz, Sihirbaz, Green Helper(s) : eLysa, KuL, Captain, RedLine, Death, Sukut, Dexter, FaV0rY, aSdf, Ajan, Leadri, Efe HelpStajyer : Ley'L mIRC Coder : Aeg, Laedr Kelebek.Org IRC Network - #HELP Departman Bilgileri
- #Help Kelebek.Org resmi IRC-daemon/Services yardım kanalı #Helpers Kelebek.Org IRCHelperleri için sohbet ve yardımlaşma kanalı #Egitim Kelebek.Org resmi IRC-daemon/Services eğitim/soru oyun kanalı #Sınav Kelebek.Org resmi IRCHelper seçme kanalı #HelpMaster Kelebek.Org resmi help üst yönetim kanalı #HelpEgitim Kelebek.Org resmi helper egitim kanali #mIRCHelp Scripting destek kanalı
-
Kelebek.Org IRC Network - #HELP Departman Botları
-
KHTO : Kelebek.Org help yapay zeka sistemi yönetim botu + IRC-daemon/Services Oyun botu
KHTE : IRCd/Services/Client eğitim botu
(25 konudan oluşmaktadır, IRCHelperlerin eksiklerini bulma ve eksiklerini gidermek için kullanılan bir bottur. Tamamen IRCd/Services üzerine yazılmış olan bot; hem eğitim/hem soru sorup (eğlenceli ve öğretici) olarak geliştirilmiştir.) Help-System : IRC-daemon/Services help botu
-
Kelebek.Org IRC Network - #Help Eğitim Sistemi
-
#HELP departmanına katılmak isteyen adaylar öncelikle #HelpAday kanalından başvurularını gerçekleştirir ve kriterleri uygunsa eğer #HelpAday kanalına erişimi eklenir. #HelpAday : IRCHelper olmak için gelen adayların başvuru talep kanalı. #HelpEgitim : Kelebek.Org IRC Network'unda IRCHelper Stajyer olmak için gelen adayların IRC-daemon/SERVICES eğitimi aldığı kanal.
-
Gelen IRCHelper adayına öncelikle departman bireysel eğitimin kuralları ve daha sonra IRCHelp departmanı Genel kurallarıokutulur ve ardından Hiyerarşi hakkında bilgilendirme yapılır.
Bu bilgilendirmeler yapıldıktan sonra, süreç başlar.
-
1 -) +HelpServ
2 -) +Wildcard
3 -) +NickservGenel
4 -) +NickservSetUnset
5 -) +ChanservGenel
6 -) +ChanservSetUnset
7 -) +ChanservLevels
8 -) +ChanservAkick
9 -) +Memoserv
10-) +Helpop
11-) +Extban
12-) +Exception
13-) +Nickmodekip
14-) +Kanalmodekip
15-) +Who
16-) +Flood
17-) +List
18-) +KullanıcıKomutları(/helpop ?Usercmds)
19-) +Version
20-) +BağlantıHataları
21-) +Ignore
22-) +Timer
23-) +mIRCEntegrasyon
24-) +Showmirc
25-) Cnick
-
IRCHelper adayına yukardaki şablon tek tek yavaş yavaş anlatılır. Her eğitim sonunda aday ile soru/cevap yapılır ve konu pekiştirilir.
Bu eğitim sürecini başarı ile tamamlayan adaylarımız IRCHelp departmanına HelpStajyer olarak başlar ve çok kısa bir süre deneme sürecine girer.
Bu deneme sürecinde ise departmandaki aktifliği - soru/cevaplara katılması ve IRCHelperler ile arasındaki diyaloglar göz önüne alınır.
Eğitim sürecini tamamlayan adaylarımız IRC-daemon/Services konuları üzerine eksiksiz olmuş olur ve komutsal donanıma tamamen sahip konuma gelmiştir. Tek eksiği departmana uyum sağlamasıdır.
-
Adaylar #HELP departmanına geldikten sonra, eğitim kanalı olarak #HelpEgitim kanalına giriş yapıcaktır.
#HelpEgitim : Bu kanal üzerinde (Kurallar - IRC-daemon/Services - Smilasyon ) eğitimlerinin verilip, daha sağlıklı görev alınmasını sağlamaktır.
Bu sayede help kanalında yapılan hata oranı %0'a iner. Kısaca helpe ön hazırlıktır.
-
* Kelebek.Org - #Help departmanı olarak eğitimlere önem vermekteyiz ve bu yüzden sınav ile IRCHelper alınmamaktadır.
-
Yukarida verilen bilgilerin tümü Sensei, Saint ve Deep nickli arkadaşımızdan alınmıştır. IRCForumlari.Net adına kendisine teşekkür ediyor, ekip olarak başarılarınızın devamını diliyorum. Kelebek.Org #help departmanı hakkında görüşlerinizi, sevgi ve saygı sınırları içerisinde başlık altından belirtebilirsiniz.
Konu Adrenaline tarafından (23 Temmuz 2013 Saat 19:11 ) değiştirilmiştir.
|