|
CoCoRiCo Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Aslında kod yazmıyor yazmayı öğretmeye çalısıyoruz. Forumu aradıgında istediklerinle ilgili
bir cok kod bulabilirsin tek yapman gereken yukarıdaki örnekleri kullanarak sende kendi
kodunu kendin yazman, aksi durumda bizler yardımcı degil kod yazan hamal durumuna
düşüyoruz.. hulasa kod yazan arkadaslar hazır kod - addon yazmaz kod yazmayı
ögretmeye calısır asıl amacımız bu ve yol göstermek.
|
Evet dediğin gibi...Bir de son zamanlarda mirc scriptingde fantazi dönemleri.Kodu veriyorsun nasıl zorluk çıkarıp bişeyler istesem diye uğraşılıyor ve
bir sürü gereksiz saçma detayları kapsayacak kodlar isteniyor.Kimse artık yardım alıp kendim yapmaya çalışayım demiyor.Herkes şunu istiyorum bunu istiyorum diyor malesef.Bunlarla ilgili gelen özel mesajlar da iyice sıkıyor malesef.
NOT:Konu sahibi arkadaş söylediklerim sizle alakalı değil sadece.Burda öyle bir mesaj gördüm ondan açıklama gereği duydum.Bunu şahsi algılamamamanı rica ediyorum.Burada denk geldi diye söyledim.
İstediğin yardıma gelince de ;
*Nickime seslenildiğinde,
*Nicki kanalda banlayıp (kanaldan nicki atmadan) susturmada,
*Nicki banlayıp kanaldan attığımda,
İlkinde text eventini diğerlerinde ban eventini kullanabilirsin. Nickim içinde varsa ses dosyasını çal diye;
Örnek nickine seslenildiğinde ;
on *:text:#: { if ($me isin $1-) { splay $mircdir $+ red.wav } }
Yani text mesajlarında nickim geçiyorsa ses çal. $me senin nickini $1- de kanalda yazılacak yazıyı gösterir.
*Bana memo geldiğinde,
Memo geldiğinde gelen notice mesajını paylaşırsan yardımcı olayım.
*Shun, zline, kline attıgımda da ses çalsın istiyorum..
Bu durumlardaki snotice mesajlarını paylaşır mısın irc girmediğim için bilemiyorum.