Pilavınız yapışık mı oluyor?
(Tane tane bir pilav yapabilmek için)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tane tane mis gibi bir pilav yapabilmek aslında gerçek bir usta işidir.
İşte size o ustalardan bir öneri... Pilavınız artık hem tadıyla, hem de görüntüsüyle dillere destan olacak.
İşin ilk sırrı pirinçleri nasıl yıkadığınızda saklıdır.
Suyu tamamen berraklaşıncaya kadar pirinçleri ılık suyla yıkayın.
Yıkadıktan sonra da hemen ateşe almayın, 20 dakika bekleyin.
Daha sonra pirincinize su eklerken birkaç damla limon da koyun. Ya da bir dilim limon ekleyin.
Pilavınızı servis ederken pirinçlerin kendi kendine ayrıldığını göreceksiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Alıntılar