Çökertme Kebabı Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1/2 kg kırmızı et
½ çay bardağı süt
Karabiber ve pul biber (birer çay kaşığı olsun)
2 diş sarımsak
Eti bu malzemelerle karıştırın bir saat bekletin.
Sos için;
150 gram tereyağı
1 Soğan
4 yeşilbiber
2 domates
Kızartma için;
4 patates
½ kg. yoğurt
2 diş sarımsak
Yapılışı
Büyük tavanızı ocağa alın tereyağınızı koyun. Soğanları ince doğrayın tavaya koyup karıştırın. Biberleri ince doğrayın ve domatesi koyup soteleyin. Jülyen doğranmış eti de ekleyin kısık ateşte pişirmeye devam edin . Patateslerin kabuklarını soyun rendenin kalın tarafında rendeleyin. Patateslerin suyunu sıkın kızartma tavasında azar azar kızartın yapışmasın, kızarttıklarınız tıpkı kibrite benzeyecek. Büyük servis tabağınızı alın önce kızarmış patatesleri koyun. Sarımsaklı yoğurdunuzu en son etli sotenizide yayın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun. |