Konu: Puan tcL
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Haziran 2013, 13:52   #5
saywhat
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Puan tcL

bind time * * 01 * * reset:le

sabah 06 gibi uyanıp kalkıp simit vs ile kahvaltı edip her sabah yaptığım işleri hallettikten sonra seyredicem diye indirip beklettiğim filmlerden birini seyrediyordum aslında ama fazla romantik kaçtı kastı beni durdurdum alta atıp foruma baktım bu konuyu okuyup yukardakini karalarken bir yandanda olursa nasıl olur vs gibisinden çerçeveyi kafamda evirip-çevirdim yukardaki bind time sizin söylediğiniz şey için (prosedürünü yazmamıştım daha) ayda bir -yada her ayın birinde anlamına geliyor bu bind. sıfırlama içindi.

şimdi dışardan geliyorum yolda aklıma bu statistik kodları bu bilgilerini oluşturdukları bir .dat dosyasında saklıyorlar boyut olarakta şişkin olmuyor niye "sayı" olarak tutuyorlar sadece. bu engeli bu şekilde sadece saydırarak :

set blabla "" : lappend $blabla [split $text] : incr $blabla
felan gibin..sadece sayıyı arttırıp ekleyerek oluşturulacak bi database'de saklanabilir :
!top10 !top20 işide halledilir. dediğim gibi olmaz olmaz bir kod değil.kafamda dönüp duruyor şunu şöyle bunu böyle hallederim diye şimdi de....

kalın bir kod olur yani öyle 50-100 satırla bitmez bu iş. daha evvelde 700-800 satırlık kod yazdım depoda duruyor da yaptıklarım kadar belkide daha fazla yarım bırakıp sonra yaparım ya" diye ogün bugündür bekleyenler var. :P

nedenide :basitçe sürekli ekrana bakıp dünyadan kopan ,kendini unutan tiplerden değilim (benim yeğen gibi yani.PC başındayken yanında adam öldürseler tenezzül edip yerinden kıpırdamaz) kalkıp gezer tozar işimi gücümü halleder arada film vs seyrederim o nedenle böyle "uzun" işlere girmekten doğrusu sakınmayı tercih ediyorum çünkü ne zaman başlasam böyle bir işe yarım kalıyor.hevesim kaçıyor. sonra bir ara bakarım deyip bi kenara atıyorum bu şekilde bekleyen yığınla kod var.

bu nedenle bu kod konusunda da muallaktayım şimdi.sonunu getirebilir miyim ? yoksa buda yarım mı kalır bilemiyorum çünkü uzun bi iş görünüyor.. bir çırpıda yazılacak gibi durmuyor.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver