puan .tcl yok neden yok .?
herkes ne hikmetse mirc scriptingle yapılanın aynısı eggdrop içinde olsun istiyor yada tam tersi eggdrop için olanın mirc scriptingini arıyor....
ikisinin farklı teknik özellikleri / kulvarları var.bazı konularda mirc scripting daha iyi performans verirken bazı işler içinse eggdrop kullanmak daha "yerinde"
bakın şimdi :
(bitmiş kod değil "karalamadır" bota yüklemeye kalkarsanız botunuz düşer)
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
setudef flag virvir
bind pub - * dir:dir
bind time * * * 01 * reset:le
bind msgm - puan puan:ne
proc dir:dir {nick uhost hand chan text} {
if {![channel get $chan virvir]} { :return 0 }
if {[catch [llenght [[split $text] $nick $chan] > 5000]]} {: pushmode +v $chan $nick }
elseif {[catch [llenght [[split $text] $nick $chan] > 10000]]} {: pushmode +h $chan $nick }
elseif {[catch [llenght [[split $text] $nick $chan] > 15000]]} {: pushmode +o $chan $nick
} else {
return
}
proc reset:le {min hour day month year} {
:# yapacaz daha çatladınız mı ..bekleyin işte....çok mu acil ...???
proc puan:ne {nick uhost hand text} {
putserv "privmsg $nick : tam bu kadar [llenght [split $text] $nick] dırdır etmişin..efferim sana..bi yerin büyüdü mü acaba ? .. bak bakiim ,büyümüş mü?"
}
şimdi böyle bir temel attım durdum ... niye durdum çünkü eggdrop için bazı saçmalıklar var bu istenen kodu yapmakta .. ne gibi?
şimdi bu kanalda dırdır edenleri sayacak ne kadar lakırdadı diye dimi?
iyi peki bunu nerede tutacak? memory'de mi ? , text'e mi yazacak hafızada tutsa rehash yada restart'da sııfırlanacak uçup gidecek..text yazdırsa nereye kadar yazacak ?şişip duracak boyut.her nick için ayrı txt. mi açacak? bunları ne güne değin koruyacak? bu şişen txt boyutu shell'deki hesabınız disc alanınız kaldırabilecek mi?
yazdığı kelime sayısına göre mi? harf/karakter sayısına göre mi? satır sayısına göre mi yoksa yazılanın boyutuna göre mi olacak?
böyle birşeyi botun hafızasında korumak mantıklı değil öyleyse txt yapacağız hadi yaptık bunların sonsuza kadar şişip durmasına izin veremeyiz öleyse sıfırlıcaz.
istekte anlaşılması zor bi durumda var ne demek kayıtsız nickleri owner sop vs vs eklemek?
ha birde diyelim biri vırvır ede ede çıktı aldı opluğu vs ...sonra ne olacak bu adam şu kadar süre konuşmazsa geri düşecek mi?
bu puan access olayı herkesi kapsayacak mı?
yani siz kendiniz yada halen şuan yetkisi olan/lar bundan etkilenecek mi muaf mı olacak?
birde diyelim saldırı oldu,flood vs ettiler,ediyorlar bu flooder'larıda istatistiğe katıp bota access mi eklettireceksiniz? (aferim çok güzel flood yapıyorsunuz vs diye)
birde botun yetkisi ne ki global access ekliyebiliyor owner ,sop yapabiliyor ?
(uzun lafın kısası.yapılmaz yada yapılamıyacak kod değil tcl olarak..ancak! yapmak var birde YAPMAK var.. mükemmel olmadıktan sonra üstünkörü ben yaptım oldu diyede yapmak istemiyorum açıkcası. ha mükemmel olması içinse düşünülmesi gereken içine katılması gereken pekçok ayrıntı/sakınca var ki buda işin zorluk derecesini ve kodun olası boyutlarını arttırıyor..yani söylemesi kolayda yapması o kadar da kolay olmayan bir kod bu tcl. olarak. eksiksiz bir tcl kod olarak*)
sorulacak çok şey var...çünkü bana göre "sıkıntılı" bir kod bu... daha evvelde isteyen olmuştu...istatistik-stats kodları var piyasada şu kadar konuştun şu kadar girdin çıktın vs yapanı edeni kanal istatistiği olarak veren.koca koca kodlar (örnek: bendeki statistics.tcl kodu tam 827 satır-cık.) var statistics.tcl stats.tcl yada chanstats.tcl diye aratın bulursunuz.