Cevap: Gezi Parkı eyleminde son durum... Polis çekildi, göstericiler parka girdi
Dun ve bugun hariç hep meydandaydım, Taksimin her köşesinde bulundum neredeyse, Harbiye, Akaretler, Cihangir, Kabataş, Beşiktaş neresi aklınıza geliyorsa. Meydanların genel çogunluğu apolitik insanlardan oluşuyor hepsiyle tek tek gurur duyuyorum. Cuma-Cumartesi ve Pazar günü meydanlar saf ve iyi niyetli ama sabrı taşmış insanlardan oluşuyordu ve bu insanların büyük çogunluğu hayatlarında ilk kez eylemdeydi ama Pazar ögleden sonra başta TKP olmak üzere provokatör gruplar meydanlara girmeye başladı bu durum havayı biraz tersine estirdi ama meydanlarda o kadar iyi niyetli insanlar vardı ki bu anarşist ve marjinal gruplara bizzat kendileri karşı çıktı. Direnenlere onlar diye hitap etmeyecegim bende o gruptanım biz demek daha hoşuma gidiyor. İşin aslı hükümetten umutlu yetmez ama evetçi bir insandım ancak son bi kaç yılda yaşananlar benim gibi ılımlı bir insanı bile öyle bir hale soktu ki cidden bu akıl almaz. Başbakan açık ve net zıvanadan çıkmış. Dun Cumhurbaşkana ve kendi seçtiği kabine üyesine bile zıt gitti evvelinde kendi halkına ters gitti. Başbakan Eset, Esad , Esed artık her ne haltsa o diktatör hakkında söylediği tüm şeyleri kendi yaptı. En basitinden ; "Kendi halkına zulmeden insandan lider olmaz" dedi ama 1 haftadır sokaklarda polis terörü esiyor. Başbakan ve daha bir çok yandaş durumun farkında değil olayı o kadar basitleştiriyorlar ki 3-5 çapulcunun sesini yükseltmesi olarak görüyorlar. Yandaş kesimi suçlayamam çünkü hiç bir şeyden haberleri yok, başımızdaki "dikta" Halk Tv hariç tüm medya organlarını kendine çekmiş cok belli. H. Çelik twitterdan "Medyamız tarihi bir süreçten geçiyor" dedi bu aleni bir tehdit. Vatandaş büyük oranda olayları bilmiyor, ailemi arayıp konuşuyorum ne olduğundan bihaberler. Cidden bu çok kötü bir durum vatandaş her şey güllük gülistanlık diyor ama meydanları görmüyor.
Bu yaşananlar tamamiyle bir halk direnişidir ve hiç bir partinin rolü yoktur. Başbakan şu süreçte çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Suçu CHPye atıyor yahu akıl var mantık var CHPde bu güç olsa şuan iktidarda olurdu. Başbakan kendi seçmenini provoke ediyor. Bu cidden ülke için tehlikeli, özür dilemeyi bilmeli özür büyük bir erdemdir. Açıklamalarında var kışlayı avm yapacak bunu bilmeyen yok ama devamlı taktik değişiyor ulu liderimiz. 2 gün evvelde cami yapacagız dedi bu tam bir şark kurnazlıgıdır. Başbakan şunu planlıyor ; oraya cami vaat ediyor ve göstericileride o camiye karşı çıkıyor pozisyonuna sokuyor. Bu planlar tutmaz cidden tutmaz. Başbakan ve çevresi olayları idrak edemiyor bu durum çok kötü. Son olarak ben meydanlardaki saf ve iyi niyetli her insanla gurur duyuyorum. Direnişe devam bu direnişin elbet bi sonu olacaktır. Hem PKK terörü hem de Polis terörü elbet son bulacaktır.. |