Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mayıs 2013, 20:25   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bezelye fava tarifi





Siz favayı sadece bakladan mı yapıyorsunuz? O zaman size bir de bezelyeli tarifini önerelim. Dereotuyla lezzetlenen bu bezelye tarifine bayılacaksınız.

Malzemeler:
  • 500 gr bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 taze soğan
  • Yarım litre sıcak su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Yarım demet taze nane
  • Sunum için
  • Baget ekmek
  • Tulum peyniri
Hazırlanışı:
  1. Soğanları temizleyip ince doğrayın.
  2. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
  3. Soğanları kısık ateşte kavurun.
  4. Tuzla tatlandırın.
  5. Karabiber ve suyu ekleyip kaynatın.
  6. Bezelyeleri ekleyip tencerenin kapağı açık şekilde yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.
  8. İçinde buzlu su bulunan bir kabın içine yerleştirin.
  9. Kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyin.
  10. Blenderle ezerek püre haline getirin.
  11. Baget ekmeği dilimleyip fırında kızartın.
  12. Üzerine fava sürüp ufalanmış tulum peyniri serpin.
Afiyet olsun!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver