24 Mayıs 2013, 20:25
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bezelye fava tarifi
Siz favayı sadece bakladan mı yapıyorsunuz? O zaman size bir de bezelyeli tarifini önerelim. Dereotuyla lezzetlenen bu bezelye tarifine bayılacaksınız. Malzemeler: - 500 gr bezelye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4-5 taze soğan
- Yarım litre sıcak su
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- Yarım demet taze nane
- Sunum için
- Baget ekmek
- Tulum peyniri
Hazırlanışı: - Soğanları temizleyip ince doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
- Soğanları kısık ateşte kavurun.
- Tuzla tatlandırın.
- Karabiber ve suyu ekleyip kaynatın.
- Bezelyeleri ekleyip tencerenin kapağı açık şekilde yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.
- İçinde buzlu su bulunan bir kabın içine yerleştirin.
- Kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyin.
- Blenderle ezerek püre haline getirin.
- Baget ekmeği dilimleyip fırında kızartın.
- Üzerine fava sürüp ufalanmış tulum peyniri serpin.
Afiyet olsun! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| |