Kasesi yenen kabak tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yaptığınız yemeğin tabağını da yiyebilmek güzel olmaz mı? Çıtır yufka içine hazırlanan lezzetli bir tarifle, çocuklarınıza ve sevdiklerinize keyifli bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Malzemeler: - 2 yufka
- 2 kabak
- 4 taze soğan
- 1 dolmalık kırmızıbiber
- Dereotu
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- Lor peyniri
Hazırlanışı: - Yufkanın üzerine zeytinyağı sürüp diğer yufkayı üzerine yerleştirin.
- Sekiz kare elde edecek şekilde kesin.
- Kare yufkaları yuvarlak kalıpların içine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Kabakları yıkayıp iyice kurulayın.
- İncecik dilimleyip fırın tepsisine dizin.
- Fırının ızgara modunda pişirin.
- Dolmalık biberin çekirdeklerini temizleyip küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Fırınlanmış kabak dilimlerini bibere ekleyip harmanlayın.
- Tuzla tatlandırın.
- Yufka kaselerinin içine paylaştırın.
- Taze çekilmiş karabiber, ufalanmış lor peyniri ve kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Afiyet olsun! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |