19 Mayıs 2013, 00:28
|
#3 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Özbek Pilavı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gerekli Malzemeler - 1 kilo kuşbaşı kuzu eti
- 500 gram pirinç
- 500 gram havuç
- 4 soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı - Eti biraz tereyağı ile kızarttıktan sonra su ilave edip, hafif ateşte pişirin.
- Kalan tereyağında ince doğranmış soğanları pembeleşinceye dek kavurun.
- Kavuçları soyup kibrit çöpü inceliğinde kesin, soğana ilave edip biraz kızartın.
- Et suyunu ve pirinci ilave edip pilavı pişirin.
- Demlendikten sonra pilavı servis tabağına alın.
- Üzerine kuşbaşı eti yerleştirip servise sunun.
|
| |