Tarator sosu nerelerde kullanabilirsiniz?
Midye tava ve kalamarın yanında dip sos olarak olmazsa olmazımızdır.
Gerekli malzemeler ;
- 2 dilim ekmek (süzme yoğurt kullanmayancaksanız ilave edin.)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 diş sarımsak ( ortaboy)
- 1 avuç kadar ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyapı
- 1 yemek kaşığı limon suyu ve yarım yemek kaşığı kadar tuz.
- 1 çay kaşığı nane
Önce cevizleri toz haline getirdim daha sonra diğer malzemeleri de ilave edip makinede iyice karıştırdım.
Fazla sulu olursa ekmek içi veya katı olursa su ya da yoğurt ile karıştırıyoruz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.