Gerekli Malzemeler
- Çeyrek tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 2 buçuk çorba kaşığı sirke
- Bir tutam taze çekilmiş karabiber
- 2 buçuk çorba kaşığı natürel zeytinyağı
- 2 buçuk çorba kaşığı çiçekyağı
Hazırlanışı
- Biber, tuz, hardal ve sirkeyi bir kap içerisinde karıştırın.
- Zeytinyağını ve çiçekyağını sızma şeklinde karışımın üstüne dökerek, bir yandan da telle hızlı hızlı çırpın iyice karışıma yedirin.
- Malzemeler birbirine iyi karışana dek çırpma işlemine devam edin. İyice karıştığında üstünü örterek buzdolabına soğuması için kaldırın.
Notlar :
Bu sosu buzdolabında yaklaşık 1 hafta saklayabilirsiniz.