Kullanılan malzemeler ( Havuçlu kek ) - 4 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Su Bardağı Şeker
- 3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 2 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
Yapılışı
- Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine yağı ekleyin çırpmaya devam edin.
- Malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
- Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekledikten sonra biraz daha karıştırın.
- Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 40 – 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
NOT 1 :Dilerseniz kek üzerine çikolata sos dökebilirsiniz.
NOT 2 : Kek karışımı miktar olarak fazla oluyor, büyük bir kek kalıbı kullanmanızda yarar var.