Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 1 kg kayısı
1 kg tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı badem içi
Kayısı Reçeli Yapılışı
KAYISILARIN parçalanmamasına dikkat ederek çekirdeklerini çıkarın. Tozşekerle birlikte derin bir tencereye alıp, kayısılar suyunu bırakana dek yaklaşık 1-2 saat dinlendirin. Ocağa oturtup, oluşan köpükleri alarak kaynamaya bırakın. Şerbet tırnağınızın üzerinde damla şeklinde duruyorsa, reçel olmuş demektir. Ocaktan almaya yakın
limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha kaynatın. Tereyağını ekleyip hafifçe karıştırın. Bademleri ilave edip ocaktan alın. Reçel sıcakken kavanozlara
pay edin. Dilediğiniz şekilde servis yapın.