Gül Reçeli Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - 30 adet kokulu gül
10 adet gelincik
1 kg tozşeker
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
Servis için:
Kepekli bisküvi
Labne peyniri
Gül Reçeli Yapılışı
GÜL ve gelinciklerin yapraklarını koparıp, altındaki beyaz kısımlarını kesin. Tozşeker ve suyu birtencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca gül ve gelincik yapraklarını ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra
limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Kavanozlara doldurduktan sonra ağzını sıkıca kapatıp, dilediğiniz zaman tüketin.