HAVUÇLU HAFİF KEK tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler - - 4 YUMURTA
- 1.5 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 SU BARADAĞI ZEYTİNYAĞI
- 2 HAVUÇ
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- 1.5 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
- 2 SU BARDAĞI + 1 TEPELEME ÇORBA KAŞIĞI KEPEKLİ UN
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
HAVUÇLU HAFİF KEK Yapılışı
Öncelikle havuçlar irice rendelenerek teflon tavada 2-3 dakika hızlı ateşte çevrilir ve soğumaya bırakılır. Karıştırma kabında şeker ve yumurtalar 10-15 dakika iyice çırpılır. Arkasından süt ve yağ ile edilir ve karıştırılmaya başlanır. Sonra
havuç,
ceviz,
tarçın, un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Önceden 5 dakika ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat veya + 10 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine 1 silme çorba kaşığı pudra şekeri elenerek serpilir.