Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Nisan 2013, 19:58   #2
Çevrimdışı
Afrodit
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Efsanevi Yaratıklar




İççi

Eski inanışlara göre, her bir dağın, akarsuyun ve ormanın kendi koruyucusu vardır. Aslında sahipler (iyeler) sistemiyle bir çizgide birleşen bu ruhlar iyiliksever olup insanlara yardım ederler. Karşılığında da onlara karşı saygılı davranılmasını isterler. saygısızlık gördükleri zaman da o insana zarar verebilirler. Bu ruhların genel adı "iççi"dir.


Incibus ve Succubus

Incibus, kadınları ayartan ya da onlara uykularında tecavüz eden efsanevî bir erkek şeytandır.Bunu yapmasının sebebi onları "cambion" doğurması için hamile bırakmaktır. Succubus ise, Incibus'un aksine erkeklerin rüyalarına girip onları baştan çıkaran erkek dişi iblislerdir. İncibus ya da Succubus'lar, eve davetsiz girip başka bir formda görünebilirler. Kurban olanları sadece bir rüya olarak algılar. Bir vampir klanıdır.

İncıbus, işe yara canlı sperm üretemez. Spermi kendi türünün dişi haliyle yani "succubus" olarak bir erkek insandan edinir.
Bazı kaynaklar, şunları iddia ediyor;
  1. İncibus, dişi insanın enerjisini emer.
  2. Birinin incibus olduğunu normalden daha soğuk erkeklik cinsel organı ile anlayabilirsiniz.
  3. İncibuslar bir ilişkiyi tekrarlarlarsa çok yorulurlar ya da ölürler.
Girit Boğası

"Girit Boğası" diye adlandırılan yaratık, Yunan Mitolojisi içerisinde iki hikâye içerisinde yer almakta, bunlardan birinde Europa'yı Girit Adası'na getiren boğa olarak tasvir edilirken, diğer hikâyede ise Herkül'ün 12 görevi içerisinde yer alan ve Girit adasında halka zarar veren bir canavar olarak tasvir edilmektedir.

Herkül'ün 12 görevi içerisinde yedinci sırada gerçekleştirdiği ve Girit Boğası vazifesinde, Herkül, Girit Adası kralı Minos'tan aldığı izin ile, hayvanı önce yorup daha sonra kolları ile kavrayarak yakalamış ve daha sonra Atina'ya, Eurystheus'a ulaştırmayı başarmıştır. Eurystheus'un, hayvanı Hera için kurban etmek istemesine rağmen; Hera, bunun Herkül'e daha fazla şan ve şöhret kazandıracağını reddederek, hayvanın salıverilmesini emreder.



Yutba

Altay tasarımlarında, Yeraltı Denizi'nde (Tengiz) yaşadığına inanılan, çatal kuyruklu ve dört ayaklı olarak algılanan yılan, yeraltı canavarı. Bazı metinlere göreyse Doymadım ırmağının kıyılarında yeşil baldırlı, beyaz göğüslü, büyük kayığa benzer çeneli korkunç canavarlar vardır. Bunlara Yutpa denir. Yutpa'lar Erlik sarayının bekçileridir. Zaman zaman Abra'nın karşıtı olarak kullanılır.
Şaman giysisinde, cübbenin bir yanında yer alan, yeraltı canavarı olarak algılanan yılanı temsil edecek biçimde çatal kuyruklu ve dört ayaklı olarak tasarımlanan, kötü ruhlardan koruduğuna inanılan, siyah kumaştan şerit.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver