Mercimekli Yufka Böreği Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
4 adet yufka
2 su bardağı yeşil mercimek
200 gr kıyma
4 adet orta boy yemeklik doğranmış soğan
4 yemek kaşığı nisaşta
12 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 su bardağına yakın galeta unu
1 yumurta
3 yemek kaşığı süt
4 yemek kaşığı sıvıyağ (iç malzemeyi kavurmak için)
yeterince tuz
Tarifi
Mercimekleri yıkayıp üzerine sıcak su ekleyerek, iyice yumuşayana kadar haşlayın. Tavaya 4 yemek kaşığı yağ koyup, önce kıymayı sonra soğanları kavurun. Kavrulan harcı tuz ve baharat ilavesi ile tatlandırın. Süzdüğünüz mercimekleri de tavaya ekleyip karıştırdıktan sonra ateşi söndürüp, hazırlanan içi soğumaya bırakın.
Yufkayı tezgahın üzerine serip, üzerine 3 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirerek, fırça ile yufkanın tüm yüzeyini yağlayın. Yağlanan yufkaya bir yemek kaşığı nişasta serpiştirip, ikinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine kapatarak aynı işlemi tekrar edin Yağlanan yufkaları önce dörde, dörde böldüğünüz her parçayı da üçe bölün.
Hazırladığınız harçtan yufkanın geniş tarafına koyarak, kenarlarından içe doğru kıvırıp, geniş sigara böreği şeklinde sarın. Yufkaların sarma işlemi bitince tepsiye koyup bir gece derin dondurucu da bekletin. Ertesi günü çıkarıp, börekler çözülmeden önce süt ile çırptığınız yumurtaya, sonra bolca galeta ununa bulayarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıralayın. Isıtılmış 200 derece fırında börekler kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Alıntı