Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2013, 19:07   #3
Çevrimdışı
saywhat
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: eggdrop1.6.21 timer sorunu hakkında




daha fazla hız konusunda : eggdrop maximum 2 saniyede 512 byte'lık veri gönderebiliyor bağlı olduğu sunucuyla arasında.bundan daha fazlası teknik olarak mümkün değil.ayrıca bu "sınırları" ne kadar zorlarsanız botun lag'a düşmesi yavaşlaması söz konusu olabilir.botlarınız üstünde işlev gören scriptlerin özelliklerine-yaptırdığı iş yoğunluğuna göre bot bundan verim anlamında etkilenebilir.örnek vermek gerekirse yoğun socket bağlantısı kullandıracak rss scriptleri gibi yada bind raw içeren ki bu sunucudan gelen mesajlara göre ordan gelecek cevaba göre istenen işi yapmasını gerektiren kodlar. misal yoğun giriş çıkışı olan bi sunucuda bota bu yoğunluğu takip ettirecek bi kod-görev verilmişse bu yoğunluğa bağlı olarak botun veriminde düşme-yavaşlama söz konusu olabilecektir.

botun sınırlarını illa zorlamak isteniyorsa yapılabilecek bikaç iş var tabii.. hemen aklıma gelen .conf üstünde set msgrate 0 satırı eklemek. botu sıfırdan kurup derlemeye girişmeden önce kurulum klasörü içinden eggdrop*/src/mod/server.mod/server.c dosyası içinde #define msgrate satırı öntanımlı olarak 2 ayarlıdır onu (1 yada 0 ) olarak değişip kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

bunun dışında şu kod parçasını :

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
proc instasend {text args} { putnow $text } if {[info commands putquick_r] eq ""} { foreach c {putquick putserv puthelp} { rename $c ${c}_r interp alias {} $c {} instasend } }

eggdrop.conf'içine ekleyin.bu botun tüm kanala yansııttığı postalama methodlarının "putnow" yani en hızlı şekilde gerçekleştirmesini sağlayacaktır.ancak şuda unutulmamalı bu ard arda kanal üstüne çoklu satır postaladığınızda sunucu kaynaklı yavaşlamada söz konusu oluyor yani kendinizde misal burdaki yazıları alıp bi anda kanala postalama copy-paste etmeye kalksanız yanlış hartırlamıyorsam 5-6 satırdan sonra kanala yavaşlayarak gecikmeli gider öyle bi anda tüm satırları atmayacaktır.

yukarda verdiğim kod parçasını .conf içine attıktan sonra .rehash yeterli değil.botu en az .restart etmelisiniz.ve riskide "sunucudan flood"'dan düşme riskinide göze almış olursunuz...bu risk özellikle aynı anda botun kanala mesaj atması için bulunduğu kanallarda komut kullanılması sırasında doğabilecektir.

{artı hız konusunda botun işlediği makina'nın özellikleri /gücü/hızı. internet bant genişliği/ hızı gibi kavramlarında etkisi mutlaktır.)

bu linki inceleyebilirsiniz daha teknik bilgi için -> [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver