12 Mart 2013, 13:13
|
#1 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 92. Yılı Kutlu Olsun
İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 92. Yılı Kutlu Olsun Tarih 12 Mart 1921. “İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’nde kabul edilmesinin üzerinden tam 92 uzun yıl geçmiştir. Türk milletinin, bağımsızlığına ve varlığına musallat olan güçlere karşı gösterdiği muhteşem mücadelenin mısralarda somutlaşması ve sahip olduğu kararlılığın cihana ilanı İstiklal Marşımızın eşsiz seslenişiyle gerçekleşmiştir. Milletimizin en zor anlarında; harekete geçmesi gereken cesaret, kuvvet, sabır ve metanet kutlu mısralarda hayat bulmuş ve Anadolu’yu bir güneş gibi aydınlatarak ufuktaki muzaffer günlerin yakın olduğunu göstermiştir. Kurtuluş Mücadelesinin en çetin ve kasvetli bir döneminde, Türk’ün duygu ve azmi mısralarda şekillenmiş ve zaferin adeta müjdecisi olmuştur.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı şiiri kabul edildikten hemen sonra, kürsüden bir kez daha okunuyor ve bütün milletvekilleri bu kez ayakta dinliyor. Meclis yetkilileri birkaç gün sonra Mehmet Akif Bey' e 500 liralık para ödülünü vermeye geliyorlar. Almayı reddediyor.
"Ben müsabakaya girmedim. Bu para benim hakkım değildir ve bana ait değildir" diyor.
Meclis yetkilileri ısrar ediyor. "Bu parayı kasamızda tutamayız. Siz alın, isterseniz bir yere bağışlayın" diyorlar.
Mehmet Akif Bey bunun üzerine parayı alıyor ve hastanede yatmakta olan gazilerimize bağışlıyor... |
| |