10 Şubat 2013, 22:51
|
#104 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Mürekkep lekesi, kağıt kesiği dolu ellerim.
Bu sabah biraz fazla sabah gibi.
Kahvaltılar iki kişilik olmalı gibi bu sabah.
Hiç konuşmamalı gibi. Günaydın öyleyse. Merhaba Oli! Çok uzun yollardan geldim, uzun yazacağım, yazayım mı? Başlıyorum. Malum arkadaşım ameliyat olacağı için Denizli'ye gittim. Çok da başarılı geçti, çok şükür iyi. Neyse, hastahaneden sonra dedemlere geçtim. Teyzemlerde oradaymış, işte sınavı, ne olacağını vb. durumlar konuşuldu. Velhâsıl, çok sıkıcı bir yer. Gidecek hiçbir yer yok, beğenmiyorum Denizli'yi. Dön dolaş gene aynı yerdesin. Yola ilk başta trenle gitmiştim, trende şoka uğradım diyebilirim. Bir kadın 5 yaşındaki çocuğuna bilet almış, 70 yaşındaki kadın ayakta zor duruyor. Neymiş efendim o çocuğuna bilet almış, kalkamazmış bilmem ne. Geleceği elinde tutan bir anne, bilemedim. Hiç yakıştıramadım, hâlâ böyle insanlar olduğuna zaten inanamadım. Neyse, tren maceram böyle geçti tabi. Dün dönmeden önce Denizli, Forum Çamlık'a geçtik. Burger King'e götürdüm kuzenlerimi, dolaştık alışveriş yaptık. Yolda bir adamla konuştum, sosyoloji okuyormuş; memnunmuş. Ben ne olacağım? demekten içimi kurtlar kemirdi benim, belli yani. İşte sonra saat, 16.30'da Denizli-İzmir arabasına bindim. Bindiğimde yanımda yaşlı bir teyzecağız oturuyordu, cam tarafına geçtim. Kulaklığımı çıkardım, müzik dinlemeye başladım. Kadın beni inceliyordu, nedenini sormadım; kocaman gülümsedim. Sonra saat, 19.30 sularında İzmir otogara geldim; taşı toprağı Atatürk olan İzmirim. Çok başka, çok. Buralardan gitme kararımı bir kere düşüneceğim. Eve geldim, biraz ıslanmıştım; duş aldım. Sonra işte o mesaj atmış; 7 gün sonra evleniyormuş. Rabbim yüzünü güldürsün, ne diyebilirim? Hı bu arada, dün benim aşık olduğum solist; canlı müziğe gelmiş yine o mekana. Ben gidemedim. Gitseydim, gitmeliydim. Eheh, şaka bir yana; gitmek istiyorum müzik dinlemeye! Yetkililere duyrulur efenim. Hayat kısa, kuşlar uçuyor. 10şubat2013. Veda busesi.
__________________ ''Mükemmel olmamak, tek istediğim. Dünkü kendimden daha bir şey olayım yeter;
Daha yorgun, daha verimli, daha anlayışlı, daha umutlu, daha kırgın,
daha çok şarkı bilen, daha bile erken uyanan…
Mükemmel olmanın endişesinde muhteşem şeyleri kaçırmak istemem.'' |
| |