Cevap: Ayva Tatlısı
MALZEMELER
4 adet ayva,
2 su bardagi su,
1,5 su bardagi seker,
3-4 adet karanfil,
ayvanin cekirdekleri,
1 poset krem santi ( 1 kutunun icinde iki ayri poset cikiyor biz bir tanesini kullaniyoruz),
1 su bardagi sut,
suslemek icin yesil fistik.
YAPILISI: Ayvalari yikayip soyun. 2′ye bolun Iclerinden cikan cekirdekleri atmayin tatliyi renklendirmek icin kullanacagiz. Bir tencereye ayvalari yerlestirin. Oydugumuz ic kisimlari yukariya bakicak sekilde. Sekerini ayvalarin uzerine serpin ve suyunu ekleyin. Karanfilini ve ayvalarin cekirdeklerinide ilave edip kisik ateste yaklasik 1,5 saat kadar pisirin. Pisirdikce fark ediceksinizki ayvalarin cekirdekleri sayesinde rengi kirmiziya donuyor. Iyice yumusayan ayvalari ve suyunu bir borcama alip sogutun.
Uzerini suslemek icin krem santiyi sutle cirpip santi torbasi yardimiyla ayvalarin bosluklarina doldurun. Yesil fistik yada ceviz serpip soguk servis yapin |