Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2013, 15:54   #1
Afrodit
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'fatal' İle Söyleşimiz

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

<GuzeL> Merhaba fatal ayın söyleşi üyesi kategorisinde bir değişiklik yapmaya karar verdim, tabi yönetici bir arkadaşımın onayı ile bu yüzden sıradaki söyleşi konuğum olmayı kabul ettiğiniz için teşk ederim.

<GuzeL> Nasılsınız?

<fatal> Merhaba, öncelikle teşekkür ederim bu kararınızdan dolayı, beni layık gördüğünüz içinde minnettarım.

<fatal> Teşekkür ederim, siz nasılsınız?

<GuzeL> sağolun bende her zaman ki gibi harikayım

<GuzeL> ilk sorumuzla başlayalım..

<GuzeL> Öncelikle kendinizi biraz tanıtabilirmisiniz, Adınız, yaşınız,
yaşadığınız şehrinizi , memleketinizi öğrenebilir miyiz ?

<fatal> Ferhat ben. 89 doğumluyum. Şu an üniversite dolayısıyla Antalya'da ikamet ediyorum, lakin Bursa/Gemlik'liyim.

<fatal> Akdeniz Üniversite'sinde okumaya çalışan, sıradan bir öğrenciyim.

<GuzeL> İrc Forumları adına bir kaç sorum olacak

<fatal> Tabi ki.

<GuzeL> Forum maceranız nasıl başladı?

<fatal> Aslında bu IRC'e başladığım yıllara denk geliyor, forumun 2005 tarihli üyesiyim.
<fatal> Yeni birşeyler öğrenmek amaçlı, büyük ihtimalle google'dan bulup girdiğim bir siteydi, hatırlamıyorum nasıl üye olduğumu.

<fatal> Malum, yeni başlayan birisi için komutlar vb. baya sıkıcı bir olay olabiliyor.
<fatal> Google kullanmayı seven birisiyim, bu yüzden #help kanallarını değil, if'i tercih ediyordum.

<GuzeL> İlgi alanınız komutlar sanırım

<fatal> Bu şekilde

<GuzeL> madem help kanalı yerine if'i tercih ediyordunuz, Forumda en çok ilgilendiğiniz bölüm hangisi?

<fatal> İlgi alanımın sadece komutlar olduğu söylenemez, tabi yıllardır farklı sunucularda görev almış olduğum #HELP kanallarında bu bilgimi geliştirme şansı buldum lakin, Web ilede ilgileniyorum.

<fatal> Aslında bu zor bir soru, en çok ilgilendiğim bölüm yok, hepsine eşit seviyede ilgi göstermeye çalışıyorum.

<fatal> Tabi yetkili olduğum WebMaster kategorisini daha detaylı kullanıyorum.

<GuzeL> Kısaca Forum'un hayatınızda ki yeri nedir?

<fatal> Şu an çok samimi olduğum tüm arkadaşlarımı forumdan edindim, insanlara yardım etmeyi seven birisiyim. Bu yüzden forum önemli bir yer teşkil ediyor bende.
<fatal> Olmazsa olmaz değil ama, olunca da güzel oluyor

<GuzeL> güzel oluyor diyorsunuz

<GuzeL> Forumda yaşadığınız, unutamadığınız bir anınız var mı?

<GuzeL> herkesin vardır muhakkak

<fatal> Bundan seneler önce evet, yakın tarihte yok gibi.
<fatal> Eski bir lobi kullanıcısıyım.
<fatal> Buradan onlarada selam :P
<GuzeL>

<fatal> Örneğin en aktif olduğum bölüm komik loglar idi.
<fatal> Sadece eğlencesine giriyorduk.
<fatal> Güzel günlerdi.
<fatal> Ama anlatabileceğim "bu bu oldu unutamadım!" diyebileceğim bir konu yok malesef.
<fatal> Lakin o günleri özlemle hatırlamıyorum da değil.

<GuzeL> Forumda birlikte görev aldığım Mod arkadaşlarımdan birisiniz
<GuzeL> peki

<GuzeL> Şu anda Moderatör konumunda olmayı neye bağlıyorsunuz,uzman olmak isteyenlere ne gibi önerileriniz var?

<fatal> Şu an moderatör konumunda olmayı, yardım isteyenlere her ne koşulda olsun yardım etmeye bağlıyorum.
<fatal> Bir sunucunun #help kanalı ne ise, bir forumunda moderatörleri aynı kuluvarda bence.

<fatal> Moderatör olmak isteyen arkadaşlara önerim; gerçekten bilgisi oldukları kategorilerde başvurularda bulunup, gerekli zaman ayırabileceklerse bu işe kalkışmaları.

<fatal> Kolay bir iş gibi görünsene, sadece yeşil bir nick ve bir moderatör rankından ibaret değil yaptığımız iş.

<GuzeL> Forumla ilgili son sorumuda sorayım, biraz farklı sorularla sizi tanımayan İf üyelerine tanıtmış olalım..

<fatal> Tabi, dinliyorum

<GuzeL> Forumda sevdiginiz bir kaç kişiyi bizimle paylaşırmısınız?

<fatal>
Bu tarz soruları hiç sevmemişimdir, çünkü illa birilerinin isimleri unutulur, ve zor durumda kalırım.
<fatal> Yine de aklıma gelenleri sayayım size.

<GuzeL> aklınıza gelenler
<GuzeL> tabi diğer arkadaşlarınız alınmasın da
<GuzeL> unuttun beni diye

<fatal> ChuckyFun, Gravity, Babe, oneofgirl, perius
<fatal> ilk aklıma gelenler bunlar
<fatal> diğerlerine de selam olsun :P
<fatal> eğer isterlerse onların nicklerinide postu editleyip yazabiliriz

<GuzeL>

<GuzeL> neden olmasın

<GuzeL> Boş zamanlarınızda neler yaparsınız ? Hobileriniz nelerdir?

<fatal> Arkadaşlarımla vakit geçirmeyi severim, malum Antalya'da yaşadığımdan, gezilecek, fotoğrafı çekilecek çok şey var.

<fatal> Fotoğraf çekmeyi severim, profosyonel olamasam bile, yarı profosyonelim diyebilirim.

<fatal> Zaten bunun dışında günümün büyük bölümü okulda geçiyor.
<fatal> Web işi de bir hobi benim için.

<fatal> Uğraşmayı, araştırmayı ve yeni birşeyler yaratmayı seviyorum.
<fatal> Maddi bir imkan gözetmeden yapabiliyorum, o yüzden hobi kategorisinde görüyorum.

<GuzeL> güzel bir düşünce, benim içinde forum hobi bilmediklerimizi öğrendiğimiz gibi edindiğimiz başka bilgileride forum aracılığı ile diğer üyelere aktarıyoruz..

<fatal> mutlaka, zaten forumların amacı da bu değil mi

<GuzeL> Hiç yanınızdan ayırmadıgınız özel eşyalarınız varmı?

<fatal> Manevi değeri olan bir adet cüzdanım var, onu kullanıyorum, yanımdan ayırmıyorum.

<fatal> Tabi bunun yanında saat, anahtarlık falanda var, klasik Türk erkeği ->
<fatal> :>

<fatal> Saatsiz asla olmaz mesela.

<fatal> Bakmasam bile kolumda duracak, bilicem orda olduğunu

<GuzeL> bende saatsiz yapamam

<fatal> Evet bazen takıntılarımız oluyor insanlar olarak.

<GuzeL> takıntı olarak düşünmüyorum

<GuzeL> Birazda aşktan bahsedelim, aşka inanırmısınız? Hayatınızda biri varmı?

<fatal> Aşk'a tam manası ile inanmayan birisiyim, bunun sebebi gündelik hayat içerisinde gördüğümüz olumsuz şeylerder kaynaklanıyor olabilir lakin, aşk=alışkanlık demek benim için. Sevgiye inanırım ama.

<fatal>
Aklımda birisi var.

<GuzeL> Nickiniz neden “ fatal ”? anlamı nedir?

<fatal> Aslında zamanında ne nick alsam ne nick alsam diye düşündüğümüz olmuştur hepimizin.

<fatal> if'e ilk üye olduğum nick SlapS'tı mesela, tabi zaman geçtikçe ve biraz daha olgunlaştıkça, birtakım şeylerden vazgeçebiliyorsunuz.

<fatal> Bu nicki ilk nerde gördüm, kim kullanıyordu, hatırlamıyorum.

<fatal> Belki google translate'den bile bulmuş olabilirim.

<fatal> Anlamı: ölümcül, öldürücü, ölümle biten manasına geliyor.

<GuzeL> anlamı ürkütücü
<GuzeL> bilmeyenler öğrenmiş olacak

<fatal> Aslında öyle sert bir tipim mizacım yok kimseye karşı

<fatal> Bir alışkanlıktır kullanıyorum işte.

<GuzeL> nickler kişileri az da olsa yansıtıyor bence
<GuzeL> sonuçta seçim hakkınız var..

<fatal> Ben nicklerin değil de, kişilerin gerçek isimlerinin kişiliklerini yansıttıklarına inanıyorum, tamamen.

<GuzeL> oda doğru

<fatal> Mesela Ferhat, rahatlık demek, 7/24 relax:>
<GuzeL>

<GuzeL> Birini seviyorsunuz Ve günün birinde ona sürpriz bir şekilde açıklamaya karar veriyorsunuz,bunu nasıl bir şekilde yaparsınız.?

<fatal> Bu kişiden kişiye ve o güne kadar yaşananlara göre değişir, her insan için aynı yöntemi uygulamak işe yaramaz.

<GuzeL> Arkadaşlarınızın sizin için genel düşüncesi nedir?

<fatal> 2 kanı vardır, realda görüştüğüm arkadaşlarda benim hakkımda.

<fatal> 1) Bilgisayar icat edilmese, bu adam ne yapardı?
<fatal> 2) Bu kadar rahat olmayı nasıl becerebiliyorsun?

<fatal>
Herkes tarafından sevilen birisi değilim, az insan çok huzur felsefesini yaşamaya çalışıyorum.

<fatal> Onlarında fikirleri bu yönde

<GuzeL> bu arada hayat felsefenizden birinide öğrenmiş olduk..

<GuzeL> Son sorumuda sorayım, tekrar vakit ayırdığınız içinde, teşk ederim.

<GuzeL> Yöneticilerden bir ricanız var mı?

<fatal> Forumdaki yöneticilerden ricam yok, bence işlerini gayet iyi yapmaktalar.
<fatal> Tarafsız bir IF için, herkes elini taşın altına koymuş durumda.
<fatal> Kelebek.ORG hakkında öneri/şikayet belirtmek isteyen kullanıcılarıda #operhelp kanalına bekliyoruz.

<GuzeL> Bilgilendirme adınada ayrıca sağolun.

<fatal> Ben size vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

<GuzeL> Rica ederim..

Konu Afrodit tarafından (15 Ocak 2013 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver