Sirvnet servislerinde nick kayit edildiginde, auth kodun maile gitmemesi, bir cok sorunuda beraberinde getiriyor. Buna bir nebze dur diyebilmek icin, auth kodu statüsde göstermeye karar verdim. Denedim ve sorunsuz olarak calisiyor.
Kod:
PHP Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
pico sirv3.0.8/src/nickserv.c
Kod:
static void do_register(const char *source){ User *u; const char *pass = strtok(NULL, " "); const char *email = strtok(NULL, " ");
satirinin altina
Kod:
char *code = create_ticket();
ekleyin.
Kod:
blog("NS_R", "[NS] R %s (%s@%s)", source, u->username, u->host);
satirinin altinada
Kod:
send_cmd(s_NickServ, "NOTICE %s :Auth kodunuz : %s", source, code);
Ve eklenti 2
Bilindigi üzere genelde bahamut ircd türü kuranlar, servis olarak sirvnet tercih ediyor. Bunun baslica sebeblerinden en güclüsü dal.net muhahkak. Ama bahamutun söyle bir gicikligi var, server'a baglananlar yada oper girenleri belli bir kanala almamasi. Yani bunu desteklememesi. Ancak bahamut üzerinde oynama yapildiginda bu islem gerceklesebiliyor. Ama benim aklima söyle bir sey geldi, sirvnetde servisleri kullanabilmek icin, /os identify sifreniz(her operin nick sifresi gibi birde operserv sifresi var) girdiginde o kisiyi bir kanala alabilirsiniz.
Kod:
pico sirv3.0.8/src/oper.c
Kod:
if (u->os_level > 1)send_cmd(service, "SVSMODE %s +a 0", source);
satirinin hemen altina
Kod:
send_cmd(service, "SVSJOIN %s #opers", nick);
ekleyin. Daha sonra make clean make ve make install komutlari uygulayin. Ve servislerinize restart atin. Böylece auth kodu statüsde görebilecekseniz.