Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Aralık 2012, 22:51   #12
Vorenus
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: mIRC v7.1 de türkçe karakter problemi

O yukarıda bulup paylaştığınız addon aslında onlinegamesnet 'in irc sunucusuna portallardaki java irc appletlerle bağlananların yazdıklarının mircden gelenler tarafından okunamamasından dolayı oluşturulmuş bir addondur. Zamanında ben yazmıştım, herneyse.

Uzun zamandır IRC ye girmiyordum, az önce girdim şu 3 karakter sorun yaratıyor mIRC 7.27 'de, onları değiştirmek için kodu aşağıdaki gibi eklemek lazım, aynen eklerseniz sorun kalkar.

Tabi daha iyi de olabilirde, idarelik gayet iş görür bir kod parçası.
Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
#### ##mIRC6.27 Karakter Sorunu #ı - &#253; #ş - &#254; #ğ - &#240; #ğ - &#240; on ^*:TEXT:*&#253;*:?:{ unset %turkce set %turkce $1- if ( $chr(47) == $mid(%turkce,1,1) ) { %turkce | unset %turkce* | halt } %turkce = $replacecs(%turkce,&#240;,ğ,&#254;,ş,&#253;,ı) echo -t $nick < $+ $nick $+ > %turkce unset %turkce halt } on ^*:TEXT:*&#253;*:#:{ unset %turkce set %turkce $1- if ( $chr(47) == $mid(%turkce,1,1) ) { %turkce | unset %turkce* | halt } %turkce = $replacecs(%turkce,&#240;,ğ,&#254;,ş,&#253;,ı) echo -t $chan < $+ $nick $+ > %turkce unset %turkce halt } on ^*:TEXT:*&#254;*:?:{ unset %turkce set %turkce $1- if ( $chr(47) == $mid(%turkce,1,1) ) { %turkce | unset %turkce* | halt } %turkce = $replacecs(%turkce,&#240;,ğ,&#254;,ş,&#253;,ı) echo -t $nick < $+ $nick $+ > %turkce unset %turkce halt } on ^*:TEXT:*&#254;*:#:{ unset %turkce set %turkce $1- if ( $chr(47) == $mid(%turkce,1,1) ) { %turkce | unset %turkce* | halt } %turkce = $replacecs(%turkce,&#240;,ğ,&#254;,ş,&#253;,ı) echo -t $chan < $+ $nick $+ > %turkce unset %turkce halt } on ^*:TEXT:*&#240;*:?:{ unset %turkce set %turkce $1- if ( $chr(47) == $mid(%turkce,1,1) ) { %turkce | unset %turkce* | halt } %turkce = $replacecs(%turkce,&#240;,ğ,&#254;,ş,&#253;,ı) echo -t $nick < $+ $nick $+ > %turkce unset %turkce halt } on ^*:TEXT:*&#240;*:#:{ unset %turkce set %turkce $1- if ( $chr(47) == $mid(%turkce,1,1) ) { %turkce | unset %turkce* | halt } %turkce = $replacecs(%turkce,&#240;,ğ,&#254;,ş,&#253;,ı) echo -t $chan < $+ $nick $+ > %turkce unset %turkce halt }

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver