Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Dünya'dan 220 milyon ışık yılı uzakta, Güneş'ten 17 milyar kez daha büyük.
Bilim adamları, şimdiye kadar bilinen en büyük kara deliklerden birini keşfetti.
Max Planck Astronomi Enstitüsü'nden (MPIA) Remco van den Bosch önderliğindeki bir grup bilim adamı, "Nature" dergisinde yayımlanan araştırmalarında, Güneş'ten 17 milyar kez daha büyük olan kara deliğin, galaksilerin oluşumuyla ilgili insanoğlunun bildiği her şeyi değiştirebileceğini açıkladı
ABD'nin Teksas eyaletindeki Hobby-Eberly Teleskobunu kullanarak 900 galaksiyi tarayan bilim adamları, devasa kara deliği Dünya'dan 220 milyon ışık yılı uzaklıktaki Perseus Takımyıldızı'nda buldu.
Şimdiye kadar galakside bulunan yıldızlar ile galaksinin merkezindeki kara deliğin büyüklüğü arasında doğrudan bir ilişki olduğu varsayılıyordu. Ancak galaksi oluşumuyla ilgili tüm kuramlarda önemli bir rol oynayan bu varsayım, nispeten küçük bir galakside devasa bir kara deliğin keşfedilmesi ile çürütüldü.
Samanyolu Galaksisi'nin dörtte biri büyüklüğündeki NGC 1277 Galaksisi'nde keşfedilen kara delik, galaksinin toplam kütlesinin yüzde 14'ünü oluşturuyor. Diğer kara delikler için bu oran, ortalama yüzde 0,1.
Yeni keşfedilen kara deliğin, yaklaşık 8 milyar yıl önce ortaya çıktığı ve gelişim süreci içinde çok fazla değişime uğramadığı sanılıyor.
Şimdiye kadar keşfedilen en büyük kara deliklerden biri, Güneş'ten 4 milyon kez büyük ve Güneş Sistemi'nin de içinde yer aldığı Samanyolu Galaksisi'nin merkezinde bulunuyor.