Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Kasım 2012, 01:53   #2
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fırında Somon






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 kg somon balığı
  • 2 tane domates
  • 3 tane biber
  • 1 baş soğan
  • Pul biber, nane , kekik
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Alabildiği kadar tuz

Balığımızın içini ve dışını iyice temizleyelim. Balığın üstü biraz kaygan oldu için tenizlerken dikkatli olun. Balığı çok küçük olmayacak şekilde parçalara bölün.Temizlenen balığı yağlanmış tepsinin içine koymadan önce balığın üstüne bıçak yardımıyla çizikler atın. Bu balığın içinin daha iyi pişmesini sağlayacaktır. Tepsiye dizdikten sonra balıkların üzerini tek tek tuzlayın ve yuvarlak yuvarlak dildiğimiz soğanları, limonları, kekik, nane, pul biber gibi baharatları, 3 – 4 dal maydanoz, bir miktar yağ koyun. İsteğe bağlı olarak biber, domates ekleyebilirsiniz.

220 derecede yaklaşık 45-55 dakika süreyle pişirin. Biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Alıntı


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver