Cevap: Patatesli mantı tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Patates mantı malzemeleri :
- 4 adet patates
- Kaşar rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Maydanoz Patates mantısı içi için :
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak Patates mantısı üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tereyağ Patates mantısı yapılışı: İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp tuzunuda ilave ederek haşlayalım, haşlandıktan sonra patatesleri süzüp içine tereyağını ve kaşar rendesini katıp iyice püre haline gelene kadar ezelim ve soğumaya bırakalım Daha sonra patateslerin içine maydanozları ince bir şekilde kıyıp ilave edelim.Karabiberi,kırmızı pulbiber,tuz ekleyelim ve iyice karıştıralım.Bütün malzemeleri iyice harmanladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Daha sonra yuvarlak şekil verelim ve ortasına parmağımızla çukur açalım.Başka bir kabın içinde yoğurt ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştıralım.Çukur açtığımız patateslerin içine yoğurdu dolduralım.Diğer taraftan tereyağını eritelim içine salça koyalım ve patateslerin üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Patates mantı tarifi |