18 Kasım 2012, 14:43
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Facebook Artık Türklerin!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
2010 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunup 'Facebook' adını tescil ettirmek isteyen Nayman Saatçilik şirketi sonunda muradına erdi.
2010 yılında başlayan tescil mücadelesi Şubat 2012’ de kabul görmüştü. Böyle bir tescilden rahatsız olan dünya devi facebook, Türk Patent Enstitüsü’ ne itirazda bulunmuş, itirazının red edilmesi üzerine konu mahkemeye taşınmıştı.
5 Türk avukat ile mahkemeye başvuran Facebook mahkemeye sunduğu dilekçede kuruluş amaçlarına ve kısa tarihçesine yer vererek böyle bir tescilin markayı sulandıracağını iddia etmişti.
Davalı tarafındaki Tünal Nayman ise suçlamaları red ederek “Başvurumu yaptım, markayı aldım. Kanunsuz bir iş yapmadım. Herkes bir markayı ister, kimisi alır kimisi alamaz” diyerek haklılığını dile getirdi.
Mahkemenin verdiği karara göre Tünal Nayman resmen facebook adını ülkemizde tescil ettirdi. Mahkemenin verdiği karar hakkında konuşan Nayman, “Benim ‘Facebook’ ile birlikte tescil ettirmiş olduğum 3 markam var.
Facebook markasını da istedim ve aldım. Kısmet olursa saat markası olarak kullanacağım. İlk olarak duvar saatlerinde kullanmaya başladım.
Ancak asıl amacım kol saatleri için kullanmak. Facebook’un bana açtığı davadan, mahkemeden gelen tebligat ile haberdar oldum. Kötü niyetli değilim. Herkes istediği markayı talep edebilir. Yasal yollardan istedim ve aldım” diyerek mahkemenin doğru bir karar verdiğini ifade etti.
Mahkemenin bu kararının ardından Facebook’ tan herhangi bir açıklama gelmedi |
| |