Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 250 Gram Tereyağı
- 2 Su Bardağı İrmik
- 4 Çorba kaşığı Dolmalık Fıstık
- 2 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Süt
Yapılışı:
Tereyağını, irmiği ve fıstığı bir tencerede kısık ateşte, fıstıklar pembeleşinceye kadar ağır ağır kavurun.
Bu arada ayrı bir tencerede süt, su ve şekeri karıştırarak kaynatın. Bir kepçe yardımı ile sütlü ve şekerli su karışımını azar azar tavadaki irmiklere ilave edin.
Karıştırarak irmiklerin şerbeti çekmesinı bekleyin. Çektikten sonra altını kapatın ve üstünü sararak helvayı dinlendirin.
Ilıkken servis yapın.