Aşure
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 3 Su Bardağı Aşurelik Buğday (yarma)
- Yarım Su Bardağı Pirinç
- Yarım Su Bardağı Fasulye
- Yarım Su Bardağı Nohut
- Çeyrek Su Bardağı Çekirdeksiz Üzüm
- 6 Adet İncir
- 3 Dilim Portakal Kabugu
- 1 Fincan Gül Suyu
- 1 Paket Vanilya
- 3 Avuç Fındık
- Yeteri kadar Tarçın
- 2 Çorba kaşığı Hindistan Cevizi
- 6 Su Bardağı Toz Şeker
Yapılışı:
Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ıslatılır.Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır.Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur.Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık, tarçın, hindistan cevizi ile süslenir.