Yoğurt Tatlısı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 3 Adet Yumurta
- 1 Çay Bardağı Toz Şeker
- 3 Çay Bardağı Yoğurt
- 50 Gram Margarin (Eritilmiş)
- 3 Su Bardağı Un
- 3 Çay Bardağı İrmik
- 2 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Yeteri kadar Hindistan Cevizi
- 4 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
- 5 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
- Yarım Limon (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
Şerbet için şeker, su ve limonu kaynatın. Kıvamına gelince şerbetin içinden limonu çıkarın. Şerbeti soğutun.
Yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. Yoğurdu ve margarini ekleyip karıştırın. Un, irmik, kabartma tozları ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın.
Yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen bir borcama hamuru boşaltın.
Önceden ısıtılmış 200 C fırında her tarafı iyice kızarana kadar pişirin. (Son birkaç dakika 150 C'de pişirebilirsiniz.)
Fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip hindistan cevizi ile süsleyin.