Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2012, 21:44   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gül Kadayıf





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 200 Gram Margarin
  • 2 Adet Yufka
  • 250 Gram Tel Kadayıf
  • 150 Gram Dövülmüş Ceviz
  • Yeteri kadar Tarçın
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker (Şerbeti İçin)
  • 3 Su Bardağı Su (Şerbeti İçin)
  • Çeyrek Limon (Şerbeti İçin)
Yapılışı:
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serin.
Eritilmiş margarinin yarısını kaşık ucu ile yufkaya sürün.
Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtın.
Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayın.
Üzerine tarçın serpin, iri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayın yufkayı sıkıca rulo haline getirin
Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar haline getirin
Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizin.
Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşincaya dek pişirin
Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatın
Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutun
Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılımasını bekleyin
Ilık şerbeti sarmaların üzerine dökün
Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alın
Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan