Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:- 1 Su Bardağı Su
- 3 Su Bardağı Süt
- 4 Adet Yumurta
- Yeteri kadar Fıstık İçi
- 250 Gram Un
- 1 Kilogram Toz Şeker (Şerbeti İçin)
- 1 Kilogram Su (Şerbeti İçin)
- Yeteri kadar Sıvıyağ (Tavayı Yağlamak İçin)
Yapılışı:
Derince bir kapta yumurta sütle çırpılır. Un eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edene dek çırpılır. İç yağı ile yağlanan tavaya, tavayı kaplayacak incelikte dökülür. 20 tane şıllık arkalı önlü pişirilir ve soğutulur. 1 kg su, 1 kg şekerle kaynatılır. Bu karışımla ıslatılan tatlıların içine fıstık serilir ve kıvrılır. Üzerine de fıstık serpilip servis yapılır.