Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2012, 15:29   #2
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tosunum (kütahya)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Hamuru için;


Aldığı kadar un
Su
Tuz
İçi için;
5 küçük boy kuru soğan
2 kase yeşil mercimek
1 tutam karabiber
Haşhaşlı sos için;
1 kase çekilmiş haşhaş
Tereyağı
Zeytinyağ
Sıvıyağ


Yapılışı:


Unun üzerine bir tutam tuz serpilir. Azar azar suyla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulur. Üzeri nemli bezle örtülüp buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur 3 eşit bezeye ayrılır. İlk beze unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açılır. 1 kase çekilmiş yaş haşhaş eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve sıvıyağla boza kıvamına getirilir. Açılan ilk hamur haşhaşlanır. Enine 3-4 parçaya kesilir. Her şerit sarılıp birbirinin içine sarılarak yumak haline getirilir. Kalan 2 beze de aynı şekilde açılıp haşhaşlanıp kesilir ve sarılarak yumak yapılır. Önceden haşlanmış 2 kase yeşil mercimek pembeleşen soğanlara eklenir. birer tutam tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
Böreğin içi için; 5 küçük boy kuru soğan yemeklik doğranıp kavrulur. Pembeleşince 2 kase haşlanmış yeşil mercimek eklenir. Haşhaşlı hamurlardan ilki tepsi büyüklüğünde açılıp kare parçalara ayrılır. Her kare parçanın ortasına mercimekli iç yerleştirilir.karşılıklı kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır. Kalan 2 haşhaşlı hamur açılıp aynı şekilde kesilir ve iç konulup kapatılarak yaplanmış fırın tepsisine yerleştirilir. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakılır.
Tosunum Böreği servise hazırdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver