Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 125 Gram Margarin
- 1 Su Bardağı Un
- 750 Mililitre Süt
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Katlı Hazır Kakaolu Pasta Keki
- Yeteri kadar Ceviz İçi
- 2 Adet Şeftali
- 1 Salkım Üzüm
- 1 Adet Kiraz
- Yeteri kadar Yuvarlak Renkli Çikolatalar
Yapılışı:
Margarini tencerede kızdırın. Unu ekleyin ve kokusu gidene kadar 1-2 dakika kavurun.
750 ml sütü devamlı karıştırarak tencereye ekleyin. Süt kaynar kaynamaz toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebiyi bir kaba aktarın ve mikserin en yüksek hızında 10 dakika çırpın.
Tamamen soğuyunca, hazır kekin bir parçasının iç yüzeyine kremadan sürün. Kremanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde dövülmüş ceviz içi serpin.
Diğer parçanın da iç yüzeyine kremadan sürüp bu parçayı cevizin üzerine kapatın.
Pastanın her tarafını krema ile kaplayın (kremayı yayarken kekin parçaları zaman zaman kremaya karışabilir).
Pastayı ikram etmenize 1 saat kalana kadar bu şekilde buzdolabında bekletin.
Şeftalileri yıkayın, soyup dilimleyin. Dilimleri pastanın üzerine dizin. Ortasına üzüm taneleri yerleştirin. Üzümlerin ortasına da bir adet kiraz tanesi yerleştirin.
Yuvarlak çikolataları pastanın etrafına dizip servis yapın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.