Karpuz kabuğu reçelinin tarifi
Karpuz kabuğu reçelinin tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler: * Uzunlamasına kesilmiş 2 dilim karpuz kabuğu * 2 su bardağı su * 3 su bardağı şeker * 7–8 diş karanfil * Çeyrek limon suyu Hazırlanışı: Karpuz kabuğunun yeşil kısmını çok ince olarak soyun, kalan beyaz kısım kesme tahtası üzerinde iyice ince dilimler halinde kıyın. Tencereye suyu koyup kaynatın ve karpuz kabuklarını atarak ocağı kısın. Yaklaşık 40–45 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Bu işlemi düdüklü tencerede 15 dakika kadar kaynatarak da yapabilirsiniz. Karpuz kabukları yumuşadıktan sonra şekeri atın, karanfili ekleyin ve ara sıra karıştırarak 30–35 dakika kadar daha pişirin. Reçelden aldığınız bir damlayı soğuk zemin üzerine damlattığınızda top olarak duruyorsa reçel olmuş demektir. Limon suyunu ekleyip iki dakika daha pişirip sıcak olarak kavanoza koyun ve ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun. *Değişik daha önce hiç yemedim ama karpuz kabuklarının değerlendirilmesi acısından güzel. Tadıda güzelse yapılabilir ;s3 |