Gelin Kebabı Tarifi
Gelin Kebabı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Hamur Için:
1,5 Su Brdagi Un
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
1/2 Çay Kasigi Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz Üzerine:
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
1 Adet Sogan
250 Gr Kiyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kasigi Ince Kiyilmis Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos Için:
1 Çay Kasigi Salça
1 Tatli Kasigi Un
Tarifi:
Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yag ve kabartma tozunu
karıştırın.Yeterli miktarda su ilave edin.Yogurarak hamur haline
getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin.
Sonra hamurdan iri bezeler koparın.Yemek tabagı büyüklügünde
açın.Teflon tavayı yaglayın.Hamuru tavaya alip,arkali önlü kızartın.
Üst malzeme için sıvı yagı kızdırın. Soganı rendeleyip yagda
kavurun.Kiymayi ekleyin.Kavurun.Küçük dogranmış biber,domates ve
mantarları ilave edin.Tuz,karabiber ve kekigi ekleyin.Hamuru servis
tabagina alın.Üzerine malzemeyi yayın.
Salça,un ve et suyunu çırpın.Ateşte koyulasana dek pişirin.Yemegin
üzerinde gezdirin.
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.
Alıntı |