Cevap: Sırrı Sakık'ın oğlu intihar etti
Mevcut durum neden şehit haberleriyle kıyaslanıyor ? Ben sanırım aklı kesmeyen biriyim bilemiyorum ya da bunu kavrayamıyorum yahu ölen
Sırrı Sakık değil
Sırrı Sakık değil
Sırrı Sakık değil. Böyle yazınca daha etkili olacakmı acaba ? Benim üzüntüm bu duruma değil bu cocuga ve bu hoşgörü dinine mensup dindaşlarımın tepkisine. 1. sayfada hoş görü dini İslamın nuru peygamberimizin başından gecen olaylara karşı tutumunu gösteren SADECE 1 örnek paylaştım bu tarz onlarca örnek var araştırmak lazım yahu peygamber bu tarz bir duruma karşı öyle bir yaklaşım sergiliyorken biz normal kullar nasıl böyle tepkiler veriyor, ilahi adaleti saglamaya kalkıyor, ölünün ardından sevinç cıglıkları atıyoruz ?
Bir hocanın oglu hoca olmayacagı gibi bir teröristin ogluda terörist olmaz, onca babası hacı hoca olan tanıdıgım var ama kıçlarını meyhane taburelerinden kaldırmıyorlar , böyle bir durumda babası hoca olan insanı bizde hoca olarak mı görecegiz ? Neyse bunuda geçelim bu durumun şehitlerle kıyaslanması, cidden bu kadar basit bir kıyaslamayı yapıyormusunuz ? Bunu cok cok ciddi soruyorum bunu yaparken ya Şehitligin mertebesini unutuyor ya da muhalif oldugunuzu belirtmek için bir şeyler yazmak için yazıyorsunuz bilemiyorum her ikiside olabilir, yahu şehitlik her müslüman için en yüksek mertebedir, bir ülkü ugruna bir vatan ugruna topraga düşmek, kanını akıtmak bundan daha büyük bir mertebe varmı bir müslüman için ? ve siz gelip normal bir vatandaşın ölümünü şehitlerle kıyaslıyor ve "peki şehit anaları ne olacak" diye soruyorsunuz. Her ana üzülür, her baba cocugunun ardından aglar, her abi her kardeş. Benimde yakınlarım Bosnada şehit oldu bende üzülüyorum ama bu insanların ulaştıkları mertebe herkesin ya da en azından benim için ulaşılmak istenen en yüksek mertebedir. Böyle bir kıyaslamayı yaparken mantıklı düşünmediginizi düşünüyorum.
İlk sayfada eşekherifin güzel bir lafı var "Düşman bile izzetli ve şerefli olur" eger ki bu bir savaşsa bizde onların düşmanı durumundayız peki biz niye izzetli ve şerefli olmuyoruz ? Bu it sürüsü bu vatanın evlatlarını şehit ederken calıp oynuyor sevinç gösterileri yapıyor bizde onlar gibi sevinç gösterisimi yapalım ?
Bir çocuk dogdugunda anasını babasını kendi seçmiyor, anasının babasının görüşlerini cocuk belirlemiyor Allah muhafaza bizlerden biride böyle bir insanın cocugu olabilirdik işin bu boyutunada bakmak lazım bu intihar eden cocugun siyasi bir olaya karıştıgını duymadım hatta ismini ölmeden evvel 2 defa duydum ve eminim konuya yorum yapanların %95'i ilk defa burada duymuştur ve yine bu %95lik kısım babasının günahları yüzünden cocugun ölümünü sevinçle karşıladı. Asıl üzülmesi gereken bu cocuk böyle bir babanın evladı, annesini kaybetmiş bir cocuk asıl yazık olan bu, siyasi düşüncelerinizi az kenara ayırın işin bu boyutuna bakın, babasını felan unutun gitsin bu cocugun şu durumuna bakın. İşte üzüldügüm nokta burası.
Neyse, sizce iyiki ölmüş bence bir gence yazık olmuş. Sonuç olarak herkesin düşündügünü ve hissettigini ifade etme özgürlügü var isteyen istedigini hisseder veya söyler ancak bir taraf diger tarafı aşşagılamaya veya suçlamaya calışırsa işin boyutu değişir yorumların içerisinde 1-2 tane igneleyici yorum var, sözün özü kimse kimsenin milliyetçiligini sorgulamasın, kimse kimsenin vatan sevgisine laf atmasın, kimse kimsenin hissettiklerine karışmasın ben bu konularda kimseyle bir şeyleri yarıştırma taraftarı değilim bence sizlerde olmayın, olmayın ki bu ülke refaha kavuşsun.. |